Уметност и спомени

Богатство од уметнички дела, предмети со емотивна  вредност, катчиња кои што раскажуваат приказни -  дом со оригинален лик исполнет со  семејна топлина и носталгија

Гените се создаваат и спонтано!

Резултатите од генетските анализи на фрагментите од коските на денисовците и неандерталците откриваат нови интересни податоци за нашата не така одамнешна еволуција. Тие наведуваат на заклучок дека со современиот хомо сапиенс, покрај денисовците и неандерталците се вкрстувале и припадници на четврт вид хомини.  Група генетичари кои ја проучуваат човечката еволуција ги претставила најновите резултати минатата недела на состанокот на лондонското Кралско друштво, кое се занимава со унапредување на знаењето во областа на природите науки.

Безвремена кошула со стил

Тексас кошулите се едно од оние парчиња гардероба кои постојано се враќаат во мода. Поради тоа секоја жена треба да има барем една од овие безвременски и удобни кошули во својот плакар.

Безвремена кошула со стил

Тексас кошулите се едно од оние парчиња гардероба кои постојано се враќаат во мода. Поради тоа секоја жена треба да има барем една од овие безвременски и удобни кошули во својот плакар.

Блаже Миневски 

Уметник на пишувањето кој е особено горд што се навикна да чита секојдневно и со уживање, да се радува на своите и на туѓите успеси , и да се движи низ животот според своите сопствени маркери што ги поставува на седмично, месечно и годишно растојание.

ПИСМО ДО ВНУКАТА -  Горан Стефановски

Ти пишувам писмо во првите часови по твоето раѓање,пред Коледе,во очи на Новата година,во дните на зимската краткодневица

ПИСМО ДО ВНУКАТА -  Горан Стефановски

Ти пишувам писмо во првите часови по твоето раѓање,пред Коледе,во очи на Новата година,во дните на зимската краткодневица